Ouders vinden ons nú een professionele zwemschool

Wij zijn zwemschool Fun2Swim: een nog jonge zwemschool. In 2014 op de huidige locatie te Schiedam is de zwemschool gestart en drie jaar geleden is het volledig in eigendom overgegaan naar Sonja - mijn compagnon - en ik, Ritchie. In eerste instantie combineerde ik mijn zwemschoolactiviteiten nog met mijn baan in de ICT en telecom. De ontmoeting met Sonja geschiedde heel toepasselijk op het water: onze gezamenlijke hobby varen maakte het dat we elkaar ontmoetten in de jachthaven waar we beiden gebruik van maakten.

Ouders vinden ons nú een professionele zwemschool

ENVOZ

De opleiding tot zwemdocent deed ik bij de ENVOZ; de organisatie waarvan we ook de diplomalijn volgen. Inmiddels werk ik full time samen met Sonja. Op onze locaties waren nog twee zwemscholen actief en we hebben onlangs een van hen overgenomen. Hierdoor verdubbelde ons leerlingbestand naar tweehonderd leerlingen. En dat is anders werken dan drie jaar geleden toen we nog dertig leerlingen hadden.

Leerlingvolgsysteem

Sonja heeft vele jaren ervaring als zwemdocent en heeft in haar verleden met een leerlingvolgsysteem gewerkt. Vanuit mijn commerciële ICT-achtergrond heb ik het onderdeel automatisering wat meer naar me toegetrokken. Zeker nu we qua omvang verdubbeld zijn, is een goed werkend automatiseringssysteem absoluut nodig. Ik heb dan ook alle beschikbare softwareapplicaties onderzocht en kwam vol overtuiging uit bij WeScore Zwemmen.

WeScore Zwemmen

WeScore Zwemmen is nog maar net op de markt, maar dat zag ik juist als een enorm voordeel! Daarbij: ik ben niet zo van de bestaande paden. Anders switch je ook niet van een baan in de verkoop naar een zwemschool. Vanaf het eerste moment werd ik door het team van WeScore Zwemmen serieus genomen. En over een aantal individuele wensen van mij werd niet moeilijk gedaan. Zo werken wij met antislipzwemsokjes voor de leerlingen. Dus het laten invullen van de schoenmaat bij aanmelding is nu standaard. En zo kan ik de nominale bezetting direct raadplegen, zonder dat ik de hele toekomstige planning moet doorscrollen.

Tijdsbesparing

De tijdsbesparing die WeScore ons nu oplevert, is in onze kleine organisatie een must gebleken. Én we hebben de mogelijkheid onze eigen activiteiten goed te monitoren. Eigenlijk durf ik nu te stellen: een automatseringspakket als WeScore Zwemmen is dé norm voor iedere zwemschool. Daarnaast: het heeft ons ook geholpen de andere zwemschool te acquireren. Ouders zijn bij zo'n overname toch kritisch op de nieuwe organisatie. Toen we uitlegden wat de leerlingvolgmodule behelste, verdween iedere ouderlijke argwaan. Het enige dat nu extra tijd kost, is dat we alle leerlingen iedere week scoren. Maar dat doen we meteen op onze ipads na afloop van de zwemles aan de rand van het bad. Je merkt toch dat ouders dat waarderen. In hun ogen zijn we nu een zeer professionele zwemschool. We merken dat we met WeScore Zwemmen veel voor hebben ten opzichte van onze concurrenten.

Corona

De coronatijd is natuurlijk een ongekende lastige tijd voor ons. Meer dan drie maanden lagen we stil. Vanaf de woensdag tot en met de zondag. Gelukkig kent WeScore Zwemmen een perfecte communicatietool. In een vaste professionele lay out kunnen we immers in één keer met onze totale groep ouders in contact treden en hen up to date voorzien van informatie. Overigens: wij werken met vaste pakketten en vaste tarieven. Dan is het toch fijn dat WeScore Zwemmen ook zo werkt; dan lopen de kosten van de automatisering gedurende de maanden dat we stillagen ook niet door.

Discipline

Omdat we werken met vaste pakketten, is het belangrijk dat we naast de planning ook de opkomst en presentie zo goed kunnen monitoren. Het simpele feit dat ouders in hun dashboard zien dat wij de opkomst zo goed in zicht hebben, leidt er al toe dat ouders zelf zeer gedisciplineerd zijn met de presentie.

Toekomst

Momenteel zijn we bezig ons boekhoudpakket te koppelen aan WeScore Zwemmen. Daar zullen we weer de voordelen van plukken. Wij maken geen gebruik van kassasystemen en toegangspoortjes, maar mocht dat in de toekomst wel zo zijn, dan weten we dat we tegen die tijd niet hoeven te switchen van software. Wat dat betreft kan ik iedere zwemschool WeScore Zwemmen aanbevelen. En vanwege de kosten hoef je het niet te laten. Sterker: het levert ons alleen maar op.

Direct aanmelden voor WeScore

Een medewerker van het supportteam neemt zo snel mogelijk contact met u op om direct aan de slag te gaan met WeScore!

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met het privacyverklaring van Ferm.app.