Podium

Iedere zwemschool is bijzonder. Maar de meest bijzondere zijn die zwemscholen die geleid worden door bijzondere mensen. Zij die bijzonder gedreven zijn; daar drijft de zwemschool op. Zwemscholen die uit passie zijn geboren. Uit liefde voor het zwemonderwijs. Vol ambitie om iedere dag opnieuw kinderen te leren zwemmen. Daarnaast zijn de zwemlesaanbieders niet alleen te typeren als scholen; zij zijn professionele bedrijven. En iedere dag bezig om het bedrijf goed te runnen. Daarom verdienen zij een podium. Het woord is aan de zwemschool.

'Als ze maar niet op voetbal gaan'

Waar veel verenigingen zich focussen op een paar disciplines binnen de zwemwereld doet ZVVS alles. Met 30 vrijwilligers én veel leden vallen ze dan ook in de top 10 van grootste zwemverenigingen van Nederland. Bestuurslid Johan van Hees geeft aan: “het doel is om zo’n groot mogelijke doelgroep kennis te laten maken met zwemmen en de mogelijkheid bieden om daarin (door) te groeien”. Daar is goede samenwerking, communicatie en samenhang voor nodig maar vooral de passie die vrijwilligers hebben.

'Als ze maar niet op voetbal gaan'

'Binnen 3 weken ben ik overgestapt en had ik de basis onder de knie'

Toen de mogelijkheid kwam om haar eigen zwemschool te starten, twijfelde Marscha geen moment. Het enige addertje onder het gras: het moest wel binnen (zeer) korte tijd geregeld zijn. "Het franchise contract liep af en ik dacht bij mezelf; als ik dan toch voor mezelf begin, wil ik dit ook op mijn eigen manier doen". Binnen een mum van tijd werden de leerlingen van het oude systeem overgezet in WeScore en kon ze haar eigen zwemschool op haar manier draaien.

'Binnen 3 weken ben ik overgestapt en had ik de basis onder de knie'

'Hoge kwaliteit omdat jullie weten wat er nodig is binnen het zwemonderwijs'

Wij zijn al meer dan 20 jaar werkzaam in de zwemwereld. In de zomer van 2021 ben ik, Jasmijn, door een samenloop van omstandigheden gestart met mijn eigen zwemschool met de naam "Zwemschool Mijn Zwemlessen".

'Hoge kwaliteit omdat jullie weten wat er nodig is binnen het zwemonderwijs'

'We gaan tijd besparen, dat weet ik zeker'

Met vier locaties in en rond 't Gooi is R&A Sports een snelgroeiende zwemschool. Het in eigen beheer ontwikkelde systeem voldoet niet meer en dus moet er gekeken worden naar een nieuw leerlingvolgsysteem.

'We gaan tijd besparen, dat weet ik zeker'

Er moet een addertje onder het gras zitten, maar die is er niet!

We zitten in de multifunctionele accommodatie (MFA) 'Bubbels Bewegen'. In de MFA heeft altijd al een zwemschool gezeten waar we zelf werkzaam waren. Toen ik de zwemschool met Melissa (compagnon) opzette moesten we een nieuwe naam bedenken en eigenlijk hebben de kinderen ons hierin geholpen. Want stel je de vraag: 'Waar zwem jij?' krijg je standaard het antwoord 'ik zwem bij bubbels'.

Er moet een addertje onder het gras zitten, maar die is er niet!

Luisteren naar de klant en hier ook aan en mee werken

Ik ben in april 2015 gestart met mijn eigen zwemschool, zwemschool Atlantic. Twintig jaar geleden maakte ik mijn eigen systemen op papier wat ik gebruikte voor mezelf en om de ouder te woord te staan. Het plannen en de administratieve processen regel ik al lange tijd niet meer op papier en sinds een jaar nu allemaal in WeScore. Maar hoe blij ik hier ook mee ben, de puzzelvis blijf ik voor de kinderen gebruiken.

Luisteren naar de klant en hier ook aan en mee werken

Vertrouwen in het systeem, maar vooral ook in de mensen achter het systeem

Al meer dan acht jaar werkten wij met hetzelfde leerlingvolgsysteem, en hoewel we in het begin erg tevreden waren merkten wij na een aantal jaren weinig vernieuwing: het leerlingvolgsysteem bleef hetzelfde en door de groei van onze zwemschool begonnen we functionaliteit te missen. Omwille hiervan besloten we toch maar eens te kijken of er tegenwoordig geen betere oplossing(en) op de markt verkrijgbaar zijn. Een moderne zwemschool moet immers blijven vernieuwen!

Vertrouwen in het systeem, maar vooral ook in de mensen achter het systeem

Dit systeem laat mijn zwemschool groeien

Ondersteunende software voor mijn zwemschool is een absolute must. Maar voordat ik de juiste gevonden had, heb ik wel vier keer moeten switchen. De opluchting die ik voel nu ik WeScore Zwemmen heb gevonden, maakt het dat ik alle frustraties heel snel vergeten ben. Door WeScore Zwemmen is mijn zwemschool voor 30% gegroeid! Niet zozeer in omvang, maar vooral doordat we nu veel efficiënter kunnen plannen. Ik heb nog steeds dezelfde mensen in dienst, ik zit nog steeds op dezelfde locatie en ik heb nog steeds hetzelfde aantal personeelsuren. Ja, ik ben blij!

Dit systeem laat mijn zwemschool groeien

Eerdere artikelen

Direct aanmelden voor WeScore

Een medewerker van het supportteam neemt zo snel mogelijk contact met u op om direct aan de slag te gaan met WeScore!

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met het privacyverklaring van Ferm.app.