"Binnen 3 weken ben ik overgestapt en had ik de basis onder de knie"

Toen de mogelijkheid kwam om haar eigen zwemschool te starten, twijfelde Marscha geen moment. Het enige addertje onder het gras: het moest wel binnen (zeer) korte tijd geregeld zijn. "Het franchise contract liep af en ik dacht bij mezelf; als ik dan toch voor mezelf begin, wil ik dit ook op mijn eigen manier doen". Binnen een mum van tijd werden de leerlingen van het oude systeem overgezet in WeScore en kon ze haar eigen zwemschool op haar manier draaien.

Marscha Bibo
Zwemschool 'Swim4you'
Website

Synchroonzwemmen

Al meer dan 27 jaar geef ik zwemles en ik zou niet anders willen; mijn hobby is mijn werk geworden. Van vroeger uit deed ik aan synchroonzwemmen en daarin heb ik alle diploma’s behaald en training gegeven. Ik heb ooit geprobeerd om bij de CIOS een opleiding tot zwemdocent te volgen maar daar ging de voorkeur meer uit naar wedstrijdzwemmers. Ik ben toen administratief werk gaan doen maar na een paar jaar merkte ik dat ik dat niet lang ging volhouden. Ik ben toen toch maar de avondopleiding zweminstructeur van de KNZB gaan doen en twee jaar daarna aan het werk gegaan bij de Scheg in Deventer. Dit was echt mijn leerschool waar ik ook alle andere (aqua)disciplines leerde.

Van commercieel naar franchise naar eigen zwemschool

Werken bij een commerciële zwemschool gaf mij in die tijd veel druk en het was lichamelijk zwaar werk. Na een aantal jaren besloot ik daarom om ergens anders aan het werk te gaan. Ik ben bij verschillende zwemscholen werkzaam geweest en ben toen uiteindelijk aangeland bij Akwaak Zwemscholen. In eerste instantie werkte ik hier een paar uur in de week maar al snel werd mij gevraagd of ik mijn eigen zwemschool wilde runnen, als franchiser. Ik heb de zwemschool vanaf het begin opgestart en ook al ben je franchiser, je regelt bijna alles zelf. Vorig jaar liep het contract af en hakte ik de knoop door en ben ik stappen gaan ondernemen om helemaal voor mezelf te beginnen. Dit moest echter wel in een korte tijd gerealiseerd worden maar dat is gelukt!

Nog steeds ontdek ik mogelijkheden

Ik heb echt wel slapeloze nachten gehad ten tijde van de overstap maar ondanks de korte overstaptijd had ik de basis van het systeem al vrij snel onder de knie. De hulp die ik kreeg bij de overstap / overzetten van de gegevens was enorm fijn. Al mijn leerlingen werden in één keer in WeScore gezet waardoor ik makkelijk de planning kon maken.

Ik werk nu een jaar met WeScore en nog steeds ontdek ik nieuwe mogelijkheden. Het systeem wordt doorontwikkeld waardoor er nieuwe dingen bij komen en daarmee komen wij een stapje verder. Natuurlijk loop je soms tegen dingen aan maar dan bel ik en wordt er direct naar een oplossing gezocht. Support is ook in de avonden en weekenden mogelijk wanneer ik ergens vastloop of een vraag heb. Dat vind ik een mega pluspunt: dat jullie zo snel dingen oppakken en de service gewoon goed is.

Waarom een leerlingvolgsyteem

Ik kom natuurlijk uit de tijd dat er nog überhaupt geen systemen waren. Soms sprak je even de ouder aan het bad of aan de telefoon maar dat was het. Dat er nu online systemen zijn vind ik een groot pluspunt omdat je de verantwoordelijk ook wat meer bij de ouder kan leggen. Ze kunnen zelf afmelden en eventueel een inhaallessen boeken. Ook hebben ze makkelijk inzicht in de voortgang van hun kind of kinderen. Het geeft veel rust want er zijn veel minder telefoontjes en mailtjes van ouders. De tijd die ik hiermee bespaar kan ik besteden aan de kwaliteit van de zwemschool. Natuurlijk zijn er ook ouders die meer persoonlijk contact nodig hebben. Dat blijf ik ook gewoon geven. Al met al is het voor mij echt een verbetering. Je moet ook met je tijd meegaan, vind ik.

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen