Veelgestelde vragen

Hier beantwoorden we de meest voorkomende vragen die wij krijgen over de mogelijkheden van WeScore Zwemmen. Zit er een vraag niet tussen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

We kunnen hier een heel uitgebreid antwoord op geven maar indien je je deze vraag afstelt, kun je het beste contact met ons opnemen voor een vrijblijvende demo. We laten je dan het systeem zien en bespreken ook hoe het systeem eventueel aansluit op de werkwijze binnen jouw zwemschool.

Wat maakt ons anders dan andere systemen? WeScore is gebruiksvriendelijker, sneller en is opgezet vanuit de praktijk.

Persoonlijk contact hoeft niet altijd face – to – face te zijn. Soms is een bevestiging van een afspraak ook persoonlijk contact. Of juist een persoonlijk gesprek goed terugkoppelen naar een ouder. Door dat te doen, is er meer ruimte om de ‘live’ contactmomenten met ouders beter te benutten. Dankzij de interne notities is het voor iedereen duidelijk wat er al gecommuniceerd is met de ouder.

Binnen WeScore kun je naast contactmomenten vastleggen ook makkelijk een notitie of bericht naar de ouder(s) sturen. Via de selecties pagina kun je een bericht sturen naar één ouder, een groep, een dag of de gehele zwemschool.

De ouder kan vanuit de pagina ‘berichten’ ook een bericht naar de zwemschool sturen. Het voordeel hieraan is dat je snel naar de leerling of ouder kunt navigeren navigeren en de mail direct in de juiste inbox komt. Zo vind je snel de benodigde informatie. Via de leerling – of ouderpagina kun je de ouder ook een bericht terugsturen.

Jazeker. Binnen WeScore heb je één pagina voor jouw planning waar je gemakkelijk kunt filteren tussen verschillende locaties. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om de locaties naast elkaar te zien. Zo heb je een overzicht van wat er per dag in jouw zwemschool gebeurt.

Dat kan. Indien je een leerling wilt inplannen, kan dat ook op meerdere locaties. Je zit niet vast aan een locatie wanneer een leerling is ingepland. Ook ouders kunnen (eventueel) op meerdere locaties inhaallessen boeken. De keuze hierin ligt volledig bij jullie.

WeScore zwemmen geeft je overzichten van de belangrijkste informatie. Denk hierbij aan het aantal actieve leerlingen, de omzet van de maand of bepaalde periode, het inzien en bijhouden van de facturaties en de lengte van de wachtlijst. Maar ook aan de doorloop van leerlingen; welke leerlingen lopen voor en welke leerlingen hebben meer aandacht nodig? Zijn er leerlingen gereed om te gaan proefzwemmen of diplomazwemmen? Dit zie je allemaal op één overzichtelijke pagina.

Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe intensief je gebruik wilt gaan maken van de bedrijfskundige kant van de software. Je bent hier helemaal vrij in.

Wij begrijpen dat een overstap spannend kan zijn en dat de gedachte aan alles overzetten een flinke berg lijkt. Gelukkig hebben wij veel ervaring met zwemscholen die overstappen uit een ander systeem – of dat nu een Excel bestand is of een bestaand systeem.

Wanneer je al software gebruikt zijn veel gegevens al digitaal opgeslagen. Daardoor kun je meestal zonder veel handmatig werk overstappen naar Wescore Zwemmen. Vaak kunnen we leerlinggegevens voor je importeren en kunnen we ervoor zorgen dat je zonder problemen direct van alle voordelen van WeScore Zwemmen kunt profiteren. Wij kunnen je helpen bij de overstap. Kijk op onze pagina ‘overstappen’.

De vakantieplanning is bij ons geen losstaand onderdeel en wordt geïntegreerd in de reguliere planning. Op die manier gaat alle informatie (van de leerlingen) ook mee naar de vakantieplanning. Je kunt ervoor kiezen om tijdens de vakantie de reguliere lesgroepen te behouden, naar een ander tijdstip te verplaatsen óf je laat de ouder zelf de lessen plannen voor de zomer. Deze keuze is volledig aan jou.

Voor het vakantierooster betaal je geen extra kosten.

In WeScore zit een handige functie om een dag te onderbreken of te annuleren. Is de bodem van het zwembad stuk? Dan wil je dit zo snel mogelijk regelen. Of is er een andere reden waardoor lessen verplaatst moeten worden dan kun je dit binnen je bestaande planning doen. Je kunt de gehele groep in één keer op een ander tijdstip of locatie zetten. Vervolgens kun je snel en makkelijk de ouders op de hoogte brengen door middel van een (push)bericht.

Nee. WeScore is een alles-in-één software oplossing voor zwemscholen met transparante en eenvoudige tarieven. Wij maken geen onderscheid in functies en hebben geen verborgen kosten.

Nee. WeScore is een alles-in-één software oplossing voor zwemscholen en zwembaden in Nederland en België met transparante en eenvoudige tarieven. Wij maken geen onderscheid in functies en hebben geen verborgen kosten.

WeScore heeft twee erg eenvoudige en transparante tariefstructuren. Je betaalt per leerling per maand of je kiest er voor om per leerling af te kopen.

Afhankelijk van hoe lang de kinderen binnen uw zwemschool zwemmen kun je kiezen welk abonnement voor jou de interessantste is.

Je kunt in de planning een instructeur makkelijk omwisselen voor een andere instructeur. De ouders zien dit eventueel ook terug in de ouderapplicatie. Wanneer de instructeur op de les staat, ziet hij/zij dit ook direct terug in zijn/haar eigen lessenoverzicht. Zo kan elke instructeur zich snel en gemakkelijk voorbereiden wanneer ze een les moeten invallen.

Je kunt twee dingen doen: of je zet de invallende instructeur op de les of je maakt een uitdraai. Staat de instructeur op de les dan kunnen zij bij inloggen ook de groepsinformatie zien. Indien je geen verandering op de planning wilt doen, kun je erg gemakkelijk een les uitdraai maken. Naast de voortgang en de namen van de leerlingen is er ook een (eventuele) foto bijgevoegd.

Dit kun je zelf bepalen. Je kunt ervoor kiezen om zelf inhaallessen te regelen of ouders een tegoed geven. Ouders kunnen dan zelf inhaallessen plannen die jij (en de instructeurs) terugzien in het overzicht door een markering bij de leerling. Dit is ook handig voor de instructeur omdat ze direct zien dat er een inhaler in de groep zit. De ouder ziet dit ook terug op het lessenoverzicht in de app.

Wij hebben een drietal standaard gebruikersgroepen waaraan bepaalde rechten zitten. Maar binnen deze gebruikersgroepen kunnen er specificaties toegebracht worden per medewerker. Mocht je aanvullende wensen hebben qua rechten dan is dit vaak makkelijk te organiseren door ons.

Binnen WeScore kun je veel overzichten zien en genereren. Zo is het Dashboard volledig ingericht om in één keer de belangrijkste overzichten te krijgen. Denk hierbij aan doorlooptijden, kinderen die vaak afwezig zijn, kinderen die niet gescoord zijn, kinderen waarvan de voortgang stagneert. Maar ook uw bezettingsgraad, diplomazwemmers, wachtlijst en afmeldingen/inhaallessen per dag, week of maand ziet je op het Dashboard.

Naast deze informatie op het Dashboard kun je via selecties eigen overzichten en lijsten genereren. Wil je bijvoorbeeld zien hoeveel leerlingen er in niveau 2 boven de 60% staan? En moet dit ook gespecificeerd worden op locatie en/of tijdstip? Dit kunt je zelf reguleren door middel van de filters.

WeScore geeft je inzicht in de doorlooptijd van leerlingen per locatie, per niveau. Dit wordt in makkelijke overzichten weergegeven en daarmee maakt het ook inzichtelijk bij welk niveau de meeste ‘problemen’ ontstaan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld aanpassingen doen bij andere niveaus om de doorstroom te verbeteren.

Uiteraard is de doorlooptijd niet bedoelt om de druk bij de kinderen of instructeurs te verhogen maar juist handig om de leerlingen in beeld te hebben die er wat meer moeite mee hebben. Op die manier kunt je direct inspelen op de situatie en een leerling bijvoorbeeld extra lessen aanbieden of van groep veranderen. Je signaleert eerder een probleem waardoor je de/een vraag van een ouder voor bent.

Het systeem laat je zien waar er ‘gaten’ in de bezettingsgraad zitten. Dit zie je in een overzicht op het Dashboard maar ook op de planning zelf.  In één oogopslag kun je per niveau zien of de groepen wel of niet vol zitten en of er ruimte is voor een nieuwe leerling of een zij-instromer.

In WeScore kun je de ouder een financieel ID geven waardoor je (eventueel) makkelijk een import in je boekhoudpakket kunt doen. Op verzoek kunnen wij ook meewerken aan een API koppeling mits het boekhoudpakket dit ook ondersteund. Neem contact met ons op en de leverancier van je boekhoudpakket of af te stemmen wat er mogelijk is.

Voor de opstart van WeScore maken veel van onze klanten gebruik van een implementatiepakket. Deze pakketten zijn beschikbaar in drie verschillende levels qua ondersteunen. Zie ook overstappen. Onze online en telefonische support is gratis en 7 dagen in de week beschikbaar.

Het is mogelijk om in de ouderomgeving jouw eigen logo en pictogrammen te gebruiken. Indien je de hele look en feel wilt veranderen, kun je contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wij werken samen met een partner voor het aanbieden van een totaaloplossing voor zwembaden, genaamd Wave Ticketing. Deze oplossing bestaat uit het WeScore Zwemmen pakket tezamen met een online/offline ticketing systeem. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Veel sportscholen gebruiken WeScore Zwemmen als leerlingvolgsysteem om de administratie van de zwemlessen te verbeteren en de communicatie met ouders transparanter te maken. Ons systeem werkt prima naast een al bestaand systeem. Mocht je ook toegangspoortjes gebruiken voor de kinderen/ouders van de zwemlessen kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn betreffende een koppeling met RFID.

Omdat de twee systemen prima naast elkaar kunnen werken, is het ook zeker mogelijk om te kijken naar een eventuele koppeling. Denk hierbij aan het overnemen van de persoonlijke gegevens, registratie en eventuele extra gegevens. Op die manier hoeft je geen dubbele gegevens over te nemen en is de foutgevoeligheid nihil. Een koppeling met Sportivity van BOSS is al beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Je kunt in WeScore Zwemmen naast zwemlessen ook andere activiteiten inplannen. Denk bijvoorbeeld aan Aquafit, Ouder&kind zwemmen of volwassenzwemmen. Mocht je ook losse producten verkopen (zwemvest, zwemsokken etc.) kun je dit ook gemakkelijk bij de ouder invoeren en met je betalingen mee laten draaien.

Wij hebben het instructeur gedeelte van WeScore zo simpel en makkelijk mogelijk gehouden. Eigenlijk hoeven instructeurs alleen in te loggen en krijgen ze hun groepen en kinderen direct in beeld. Er kan op één en dezelfde pagina presentie gedaan worden en scores bijgehouden worden. Indien er notities bij een leerling staan die van toepassing zijn op de lessen en/of het niveaus, zien de instructeurs dit ook direct.

Ondanks herhaalde verzoeken kent Sportlink geen API waarmee WeScore twee-richting mee gekoppeld kan worden. Hierdoor zijn de mogelijkheden beperkt. WeScore biedt de mogelijkheid om het lidnummer en -soort in te voeren in het systeem om zo de registraties bij te houden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen

Maak uw zwemschool slimmer met WeScore en plan een vrijblijvende demo

Ook weten hoe WeScore de efficiëntie slimmer kan verbeteren in uw zwemschool? WeScore is er voor grote en kleine zwemscholen. Wij vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende demo aan.

€ 0,50 all-in per actieve leerling per maand