"Er moet een addertje onder het gras zitten, maar die is er niet!"

We zitten in de multifunctionele accommodatie (MFA) 'Bubbels Bewegen'. In de MFA heeft altijd al een zwemschool gezeten waar we zelf werkzaam waren. Toen ik de zwemschool met Melissa (compagnon) opzette moesten we een nieuwe naam bedenken en eigenlijk hebben de kinderen ons hierin geholpen. Want stel je de vraag: 'Waar zwem jij?' krijg je standaard het antwoord 'ik zwem bij bubbels'.

Charell van Baalen & Melissa Lubbers
Zwemschool 'BijBubbels'
Website

Opgestart in Corona

Het verhaal van BijBubbels komt voort uit Akwaak Zwemscholen. Voorheen was deze locatie een Akwaak locatie maar deze hebben we in 2020 over kunnen nemen. Maar helaas kwam toen ook corona om de hoek kijken. Veel ouders zijn bij ons gebleven – waar we ontzettend dankbaar voor zijn – maar het geeft veel stress en aanpassingsvermogen om een zwemschool te starten terwijl je niet open mag. Ik ben dan ook erg blij dat dit nu achter de rug is en dat we nu eindelijk weer een beetje normaal kunnen draaien.

Otto de otter

Ons logo is een otter en onze niveaus worden ook onderverdeeld in otter 1, otter 2 etc. Nadat we de naam eigenlijk vrij snel hadden, gingen we aan de slag met onze mascotte Otto. We zijn bij de otter gekomen omdat er destijds een ‘invasie’ van Otters was in Zwolle. Daarnaast is de otter toch eigenlijk wel de kampioen als het aankomt op zwemmen. We hebben Otto de Otter laten tekenen en in eerste instantie alleen zichtbaar gemaakt via ons logo. Dit hebben we echter vrij snel uitgebreid. Tegenwoordig kom je Otto overal bij ons tegen op de website en onze facebook pagina. We hebben ook stuurkaarten laten maken die we soms gebruiken bij de zwemlessen. Vooral voor B & C; dan maken we een soort parcours waarbij de stuurkaarten aangeven wat de kinderen moeten doen.

Otto is er ook live bij wanneer we gaan diplomazwemmen. Sommige kinderen vinden dit een beetje spannend maar de meesten vinden het super leuk. Daarnaast hebben we een otter paspoort die kinderen vanaf de eerste zwemles krijgen waarin ze stickers en onderwaterfoto’s kunnen plakken. Deze stickers krijgen de kinderen door het behalen van vaardigheden die we in WeScore bijhouden. De foto’s worden gemaakt tijdens het diplomazwemmen. Als een leerling nog geen sticker heeft gehad of de foto is niet afgegeven, kunnen we dit ook direct terugzien in het WeScore.

Gebruiksvriendelijk en geen verborgen kosten

Ondanks het feit dat we zijn gestart in de coronatijd hebben we destijds wel gekozen om te switchen qua (leerlingvolg)systeem. We waren op zoek naar een systeem wat gebruiksvriendelijker was dan ons oude bestaande systeem. De keuze hiervoor was eigenlijk simpel: de prijs en de gebruiksvriendelijkheid. Tijdens de online demonstratie van WeScore Zwemmen zagen we direct dat het systeem voor onze medewerkers / instructeurs veel gemakkelijker is. Door mijn jarenlange ervaring kon ik snel werken met het oude systeem maar WeScore is voor iedereen goed en snel te begrijpen. Je hoeft veel minder te klikken en het is duidelijk waar je informatie kunt vinden. Waar je bij andere systemen allerlei verborgen kosten hebt, heb je dat bij WeScore niet. Ik wilde dit ook eerst niet geloven en dacht: er moet een addertje onder het gras zitten. Maar die zit er niet – heel erg fijn. WeScore Zwemmen is een gemakkelijk en compleet softwarepakket wat ook nog eens erg scherp is geprijsd.

Niet alleen zwemles

We hebben ons eigen zwembad en dat proberen we zoveel mogelijk ‘vol’ te houden. Naast ABC zwemmen geven we ook aquasport, welpjeszwemmen, banenzwemmen en zwangerschapszwemmen. Dit regelen we ook in WeScore Zwemmen voor iedereen die een abonnement heeft. Daarnaast werken we met een extern kassasysteem voor mensen die geen abonnement hebben en los een kaartjes kopen. Ook hebben we externe partijen die bij ons het ‘water huren’ en we bieden verjaardagsfeestjes aan in onze zaal. Er is dus altijd wat te doen bij ons!

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen