"‘Hoge kwaliteit omdat jullie weten wat er nodig is binnen het zwemonderwijs’"

Wij zijn al meer dan 20 jaar werkzaam in de zwemwereld. In de zomer van 2021 ben ik, Jasmijn, door een samenloop van omstandigheden gestart met mijn eigen zwemschool met de naam “Zwemschool Mijn Zwemlessen”. In het begin van dat jaar was het land volop in de ban van het corona virus.

Jasmijn Jonkers & Karin Hek
Zwemschool 'Mijn Zwemlessen'
Website

Hoe het begon

Alle zwembaden waren gesloten en er werden geen klassikale zwemlessen geven. Mijn zoontje werd rond die tijd bijna vijf en ik wilde met hem het zwemmen gaan oefenen. Omdat we nergens terecht konden heb ik zelf maar een klein zwembad gekocht voor in de tuin om hem de beenslag te gaan leren. Later toen de regels weer wat soepeler werden kwamen hier wat kinderen uit de straat bij en voor dat ik het wist had ik een aantal leerlingen in het water liggen. Ik ben toen na gaan denken of ik hier iets mee wilde doen. De zwemschool waar ik destijds werkte veranderde veel en werd voor mij te groot. Dus dit was de perfecte gelegenheid om zelfstandig iets te beginnen. In februari 2022 is Karin bij mij aangesloten en zijn we samen Mijn Zwemlessen.

Niet te groot worden

Kinderen leren vaak beter in een veilige leeromgeving. Om deze veiligheid te creëren hebben wij er bewust voor gekozen om te werken met kleine groepen van 5 leerlingen. Hoe groter je groep wordt, hoe minder aandacht je per kind kunt geven. Er zit binnen onze groepen soms verschil in niveau en wij differentiëren veel om elk kind gerichte aandacht te geven, dat wat ze nodig hebben. Wij vinden dit prettig werken maar de leerlingen hebben hier ook voordeel bij want ze gaan snel vooruit.

We willen (nog) wel blijven groeien en ik sluit dus ook niet uit dat we meer zwemwater gaan gebruiken. Maar binnen deze groei zullen we altijd deze visie met betrekking tot kleine groepen behouden. Daar zullen we ook voor waken; de groepen mogen niet groter worden want we willen de persoonlijke aandacht kunnen blijven garanderen.

Leveren van hoge service

Wij streven ernaar om kinderen op een goed/hoog niveau te leren zwemmen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de ouders goed te informeren. Ouders kunnen ook altijd meekijken met de zwemles omdat er een grote raampartij aanwezig is. Mochten ze liever aan het bad zitten, dan kan dat bij ons ook.

Wij hebben app contact met de ouders: ze kunnen ons een vraag stellen via whatsapp en daar geven we dan ook zo snel mogelijk antwoord op. Elke leerling heeft een eigen vaste instructeur en de ouders hebben ook contact met díe instructeur. Voordat de leerlingen beginnen met de eerste zwemles hebben wij een informatieavond voor de ouders en krijgt het kind een kaartje en filmpje met een introductie van onszelf. Dit is intensief maar ik vind het belangrijk dat zowel het kind als de ouder gezien wordt. Als ik het naar mezelf reflecteer, zou ik ook willen weten hoe mijn kind het doet en wie mijn kind lesgeeft.

Keuze WeScore

Ik geef al vele jaren les en heb met veel verschillende systemen en aanbieders kennis gemaakt. WeScore is anders en ik had na de eerste online demonstratie direct zoiets van ‘ja, jullie hebben de visie van zwemonderwijs meegenomen in het systeem’. Dat is zo prettig en belangrijk; jullie weten waarover jullie praten, jullie kennen de praktijk.

Implementatie

De implementatie van WeScore Zwemmen verliep erg soepel en ik kreeg alle ondersteuning die ik nodig had. In het begin ben je zo gefocust op het opstarten van je zwemschool dat je het pakket nog niet ten volle benut. Dit doen we nu steeds meer en nog steeds ontdekken we allerlei mogelijkheden binnen het systeem die ons weer tijd kunnen besparen. Ik denk dat jullie USP voor ons niet alleen de tijdbesparing is maar juist de extra’s die jullie in het systeem hebben staan. De tools om ons te helpen omdat jullie weten wat wij, zwemonderwijzer én zwemschoolhouder, nodig hebben.

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen