Het is weer tijd voor het zomerrooster!

We kunnen bijna buiten zwemlessen geven met al het water om ons heen maar de zonnige periode staat voor de deur! Hier bedoelen we natuurlijk de zomervakantie mee. Heerlijke temperaturen, kinderen lekker veel zelf aan het zwemmen en de zwemschool voor een periode dicht. Of toch niet? Want waar de ene zwemschool de hele zomer dicht is, gaat een andere zwemschool gewoon door. Daar komt een hele belangrijke vraag om de hoek kijken: hoe ga je dit in je planning zetten en communiceren met de ouders? We zetten de belangrijke punten op een rijtje.

Verschillende mogelijkheden

Bij WeScore zwemmen hebben we ervaring met de verschillende manieren waarop zwemscholen in Nederland en België omgaan met hun zomervakantie. Zo zijn er zwemscholen die de lessen naar de ochtend verplaatsen of bieden ze een zomercursus aan van een aantal weken. Er zijn ook zwemscholen die de ouders zelf lessen laten inplannen en daarbij de bezetting in de gaten houden. Zodra alle lessen vol zijn kunnen er eventueel extra lessen toegevoegd worden. Hoe je het ook doet, ook hierin zijn een aantal dingen belangrijk.

Reguliere lessen

Het meest belangrijke is dat je de reguliere planning niet wilt verliezen. Want na de zomer lopen deze lessen gewoon door. Ga je na de vakantie de planning helemaal op de kop gooien? Ook dat kun je makkelijk doen zonder de groepssamenstellingen te verliezen. Je maakt simpelweg een ‘knip’ in je planning waarmee je aangeeft dat voor een bepaalde periode een andere planning is. Is deze periode voorbij? Dan loopt je planning gewoon weer als vanouds.

Duidelijkheid naar de ouder en leerling

Gedurende een zomerrooster zijn de instructeurs ook op vakantie en verandert de lesgever soms of vaak per les. Dit wil je op voorhand klaarzetten zodat de ouder én de leerling weet welke instructeur de zwemles geeft. Indien je de ouder zelf lessen laat inplannen, kun je dit ook op voorhand klaarzetten en kan dit per week verschillend zijn. Dankzij een overzichtelijke planning én bezettingscijfers per groep zie je direct of er genoeg lesopties per niveau mogelijk zijn. Zitten de lessen vol of wil je meer mogelijkheden aanbieden? Dan kun je gemakkelijk een extra les toevoegen.

 

Informatie behouden

Mooi, de lessen kunnen onderbroken worden en de leerlingen gaan gewoon door op de planning. Maar hoe zit het met alle informatie van de leerling? Worden de lessen wel meegeteld en gaan de scores mee of worden deze na de zomer pas gesynchroniseerd? Belangrijke vragen omdat je geen onnodig werk wilt doen. Omdat wij niet met modules werken, is in WeScore je zomerrooster onderdeel van je gewone rooster. Het staat ook niet ‘los’ van de rest van het systeem. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat alle veranderingen gedurende de zomer blijven bestaan/behouden. Denk hierbij aan scores, notities, betalingen en eventuele veranderingen in lesdagen.

Toekomstproof

Er kan veel veranderen in één zomerperiode. Vooral de lessen na de zomer kunnen qua samenstelling volledig anders worden. Doordat je in WeScore de planning vooruit kunt kijken kun je ook de planning na de zomer al op orde maken. Zo kun jij vooruit werken en voorkom je een ‘alle hens aan dek’ situatie.

 

Benieuwd wat WeScore voor jouw zwemschool kan betekenen? Vraag een vrijblijvende demo aan!

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen