Voorkomen is beter dan genezen

Het is zo’n bekend gezegde maar met de zwemplanning is het wel écht van toepassing. Want als jij als zwemschool vroeg signaleert dat een leerling er wat langer over doet, dan kun je daar direct naar handelen. En dat niet alleen; wat als je je planning voor het hele jaar al kunt maken?

Wat duurt het toch lang

Hoe fijn zou het zijn als het systeem je dit laat weten? Die gedachte hadden wij bij het maken van WeScore Zwemmen ook. Daarom vind je in onze webapplicatie de volgende handige overzichten: leerlingen die naar een volgend niveau mogen, leerlingen die naar een volgend niveau zouden moeten, leerlingen die vaak niet komen etc.

Als zwemschool bepaal je het aantal lessen per niveau maar het systeem laat het je weten als een leerling het (waarschijnlijk) niet gaat halen. En dit zien je instructeurs ook; zo kunnen zij het ‘probleem’ al voor zijn en aangeven dat het wat langer duurt. Eventueel kun je als zwemschool extra lessen aanbieden zodat het traject voor de leerling wel hetzelfde blijft. Dit is voor jou duidelijk, voor de ouder een geruststelling én het scheelt een hoop vragen.

Uiteraard kun je in WeScore ook plannen. Maar wij denken ook graag vooruit en daarom kun je in onze planning ook vooruitplannen. Zo kun je zien hoe je badbezetting er over bijvoorbeeld vier weken erbij ligt en kun je inschatten of er alweer nieuwe leerlingen kunnen starten. Deze leerlingen kun je dan ook direct inplannen én de ouders informeren. Kunnen ze toch niet? Dan haal je de leerling van de planning en nodig je een andere leerling uit. Zo heb je de planning ver van tevoren klaar, weet iedereen waar hij/zei aan toe is, en hoef je niks achteraf te doen.

Vakanties

Of je zet alvast de zomervakantie, kerstvakantie of vrije dagen in de planning. Zo kunnen er lessen naar de ochtend verplaatst worden en zien de instructeurs of ze wel of niet moeten werken. Daarnaast is het voor de ouder ook direct duidelijk of er zwemlessen zijn en kun je daar eventueel lestegoeden of kortingen aan koppelen.

Natuurlijk zullen er altijd situaties zijn die je niet vooruit kunt plannen. Maar als je het merendeel al voorbereid hebt, zijn de paar uitzonderingen een minimale handeling. Kortom: voorkomen is beter dan genezen.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem contact met ons op

vertrouwd door kleine en grote zwemscholen